Τελευταίες Ερωτήσεις
Τι είναι οι συσκευές αυτοελέγχου της αντιπηκτικής αγωγής ; και πόσο χρ

Αιμοραγίες:τι είναι, πως εκδηλώνονται πως διερευνώνται και πως αντιμε

πρέπει να γίνεται έλεγχος της δράσης της ασπιρίνης ;

Τι είναι θρομβοφιλία ;

Ποιες είναι οι πιο συχνές κληρονομικές αιτίες ;

Τι είναι αιμορροφιλία;

Πως αντιμετωπίζεται η θρομβοφιλία ;

Google

Articles
Στατιστικά στοιχεία δεύτερου χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας
από makris
Published: November 25, 2008
Print    Email

Στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας δεύτερου χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας περισσότερα...

Ανάγνωση σχολίων (0)Στατιστικά στοιχεία πρώτου χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας
από makris
Published: November 8, 2007
Print    Email

Στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας πρώτου χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας
περισσότερα...Καλωσορίσατε
Print    Email

 

Καλωσορίσατε στην προσωπική ιστοσελίδα του Καθηγητή Αιματολογίας Αιμόστασης Παντελή Μακρή

 

 

 


 

Βιογραφικό σημείωμα

 

 

Ο καθηγητής Αιματολογίας -Αιμόστασης Παντελής Ε Μακρής είναι υπεύθυνος του Ιατρείου Αιμόστασης και Θρόμβωσης καθώς και του αντίστοιχου εργαστηρίου της Α' Παθολογικής Προπαιδευτικής Κλινικής του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. που στεγάζεται στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το Εργαστήριο της Αιμόστασης στήθηκε το 1975, και τελειοποιήθηκε το 1981 με την επάνοδο μου από τη μετεκπαίδευσή μου στο αντίστοιχο αντικείμενο της αιματολογίας, στο Παρίσι. Στο εργαστήριο αυτό πραγματοποιήθηκαν κοντά 200 ερευνητικές και κλινικοεργαστηριακές μελέτες, εκπονήθηκαν 5 διδακτορικές διατριβές και εκπονούνται αυτή τη στιγμή 2 ακόμη.

Από το 1975 ταυτόχρονα με την δημιουργία του Εργαστηρίου οι αιμορραγικοί κυρίως ασθενείς που παρουσίαζαν επείγοντα προβλήματα νοσηλεύονται στην Α' Παθολογική Προπαιδευτική Κλινική, πράγμα που συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα αδιαλείπτως. Έτσι οι αιμορροφιλικοί ασθενείς για πρώτη φορά αποκτούσαν στην Βόρεια Ελλάδα ένα χώρο όπου μπορούσαν να καλύψουν τις άμεσες νοσηλευτικές ανάγκες τους με στοργή και ποιοτική προσφορά.

Το Ιατρείο Αιμόστασης και Θρόμβωσης άρχισε να λειτουργεί από το 1981 στα πλαίσια της στενής σχέσης του εργαστηρίου Αιμόστασης με τους ασθενείς του. Έτσι η εργαστηριακή πρακτική συνδέθηκε με την κλινικοεργαστηριακή παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από νοσήματα αιμορραγικά καθώς και θρομβωτικά. Στο διάστημα της λειτουργίας του το Ιατρείο Αιμόστασης και Θρόμβωσης κατέγραψε στα αρχεία του 3000 ασθενείς. Στους ασθενείς αυτούς συμπεριλαμβάνονται και άτομα από την Αθήνα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, τα οποία περιοδικά έρχονται για συστηματικό έλεγχο στο Ιατρείο Αιμόστασης και Θρόμβωσης του ΑΧΕΠΑ. Ακόμη παρακολουθούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ασθενείς από την Αυστρία, την Ιταλία, και τη Νέα Γιουγκοσλαβία. Από το 1991 στη δύναμη των ασθενών του προστέθηκαν και ασθενείς από την Αλβανία (Έλληνες από την Βόρειο Ήπειρο αλλά και Αλβανοί από τη λοιπή Αλβανία). Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται ένας μικρός από την Βόρειο Αλβανία που πάσχει από αιμορροφιλία για το οποίο γίνεται πολύς λόγος στο βιβλίο για την "αιμόσταση-παθολογία" του κ. Μακρή. Ώρες λειτουργίας του Ιατρείου Αιμόστασης και Θρόμβωσης Δευτέρα και Πέμπτη από τις 9-12 το μεσημέρι. Οι ασθενείς εξετάζονται με ραντεβού που κλίνεται με τα τηλέφωνα 6972601976 ή 6944633331. Οι αιμορροφιλικοί (κυρίως) ασθενείς επίσης μπορούν να βρουν το γιατρό στα τηλέφωνα αυτά, τις εργάσιμες ώρες. Για πραγματικά επείγοντα προβλήματα επίσης στο 2310905960 όπως και στο κινητό 6972601976

Επίσης οι αιμορροφιλικοί ασθενείς και με την ευρύτερη έννοια του όρου όλοι οι αιμορραγικοί ασθενείς θα μπορούν να απευθύνονται ταυτόχρονα και στο Σύλλογο Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, οδός Κασσάνδρου 20, τηλέφωνο 2310223946.

Όπως έγινε αντιληπτό ο κ. Μακρής ασχολείται όχι μόνο με αιμορραγικούς ασθενείς (αιμορροφιλικούς) αλλά και θρομβοφιλικούς ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που παρουσιάζουν κληρονομικές κυρίως αιτίες θρόμβωσης, καθώς και επίκτητες αιτίες που συνοδεύονται με θρομβωτικά επεισόδια. Έτσι η θρομβοφιλία Leiden και οι θρομβοφιλίες από έλλειψη φυσιολογικών ανασταλτών της πήξης μελετούνται συστηματικά και με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές. Πληροφορίες για τα θέματα αυτά μπορεί κανείς να βρει στο βιβλίο του κ. Μακρή «Θρομβοεμβολικές Παθήσεις» και στα ανάλογα CD-ROM που έχει κυκλοφορήσει. Όλα αυτά καθορίζονται στα πλαίσια των "ραντεβού¨ που κλίνεται στα πιο πάνω τηλέφωνα.


Παντελής Μακρής
Αιματολόγος καθηγητήςΑιματολογίας -Αιμόστασης της Ιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης167700 ViewsΝέες Διαλέξεις
από makris
Published: May 25, 2007


περισσότερα...